Curs foto acreditat grupa de seară

Last Updated on 04/10/2024 by Radu Grozescu

Curs Foto Acreditat grupa de seară: aici predau O metodă simplă şi rapidă de a obţine fotografii mai bune direct din aparat.

27 ian. – 9 aprilie 2025 Grupa de Seară, la sală, la București
Click pentru înscriere:

Grupa de seară este singura grupă la sală.
Pentru a facilita prezenţa la curs planificarea grupei de seară ocoleşte sărbătorile legale.

Aveți aici un Ebook de prezentare în format pdf în care puteți vedea capitolele și slide-urile de recapitulare ale fiecărui capitol.

Chiar se poate achita Cursul în rate fără dobândă ?

Da, cu următoarele carduri de cumpărături în rate:

Unde se desfăşoară cursul ? Care este programul cursului ?

Cursul foto acreditat grupa de seară este organizat în București de F64 Studio la sala din str. Bucovina 2b. Click aici pentru amplasamentul pe Google maps.

Ședințele de curs au loc luni și miercuri între orele 18:0021:00 la sală.

Restul de ore se vor desfășura în weekend-urile din perioada cursului prin ieșiri fotografice în teren (dacă vremea ține cu noi) sau la sală, dar este posibil să avem și videoconferințe. Programul pentru aceste ore va fi anunțat în timpul cursului.

Examenul se va ține în aceeași sală și va fi anunțat în timp util.

Cât costă un Curs foto acreditat grupa de seară ?

Costul cursului este vizibil pe Academia F64 unde se fac și înscrierile, Click Aici. Participarea la examen este opțională dar recomand ca toți participanții la curs să vină și la examen chiar dacă nu se gândesc acum să profeseze în domeniul fotografiei. Niciodată nu se știe când va fi de folos o diplomă acreditată.

Am neapărat nevoie de un aparat DSLR sau mirrorless la acest Curs Foto Acreditat ?

Cursul foto acreditat este recomandat doar utilizatorilor de aparate cu obiective interschimbabile, deci DSLR, SLT (Sony) sau mirrorless. Sigur că se poate parcurge cursul și cu un aparat compact de calitate sau un bridge, dar este posibil ca acesta să nu dispună de toate setările care vor fi menționate în curs.

Prezentările în sala de curs se fac pe DSLR-uri Canon (650D) şi Nikon (D5300) și pe mirrorless Sony, iar dacă avem cursanţi cu alte mărci de aparate aceştia primesc atenţia cuvenită.

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii putând vedea pe ecran tot ce afișează LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

Cursul Foto este acreditat ? Se poate obține o diplomă „oficială” ?

Da, este un Curs foto acreditat, deci deci absolvenții pot da examen pentru o diplomă acreditată. Acreditatea aparține organizatorului care este F64. Pentru mai multe detalii puteți contacta Departamentul de Cursuri la adresa: [email protected].

Specimenul de mai sus este generic, după cum știți denumirile Ministerului Muncii și Ministerului Educației sunt într-o permanentă schimbare.

Există un suport în format pdf la acest Curs foto Acreditat ?

Cursul dispune de un suport de curs complet, optimizat pentru citirea pe tabletă sau computer.
Cursanţii primesc materialele în avans faţă de lecţia curentă, începând cu prima şedinţă de curs.
Acest mod de lucru oferă o rezervă de timp la curs pentru demonstraţii practice şi pentru a răspunde întrebărilor cursanţilor.

Trebuie să vin la toate şedinţele Cursului foto acreditat ?

Aşa este de dorit, dar în cazuri de forţă majoră (deplasări etc.) veţi beneficia de o oarecare flexibilitate.

Suportul de curs conţine toate informaţiile relevante şi puteţi pune întrebări în şedinţele următoare. Recuperarea şedinţelor de curs este posibilă, dar destul de problematică din cauza calendarului grupelor care de cele mai multe ori sunt decalate. Astfel, recuperarea unei şedinţe de curs ar putea avea loc după o perioadă destul de lungă.

Ştiu că folosiți aparatură Nikon, eu am un alt aparat !

Acest Curs foto acreditat poate fi urmat de posesorii oricărui aparat cu obiective interschimbabile, fie DSLR, SLT sau mirrorless, noţiunile prezentate fiind comune.
Prezentările în sala de curs și aplicațiile setărilor se fac pe DSLR-uri Canon și Nikon și mirrorless Sony. Dacă avem cursanţi cu alte aparate (Pentax, Olympus, Fuji etc) aceştia primesc atenţia cuvenită. 

Noţiunile tehnice, setările şi demonstraţiile din curs sunt exemplificate şi în timp real pe ecranul din sală, cursanţii vizionând simultan LCD-ul aparatului pe care se face demonstraţia.

În ce constă examenul ? Este greu de promovat ?

Diploma se obţine în urma unui examen susţinut cu o comisie acreditată. Diploma obţinută poate fi folosită pentru deschiderea unei P.F.A. sau pentru completarea unui dosar de angajare în domeniu.

Partea teoretică este rezolvarea unui test grilă de 18 întrebări (0,5 puncte pe întrebare plus 1 punct din oficiu). Toate noţiunile sunt dezbătute pe larg la curs. Nu aveţi cum să greşiţi, cu excepţia cazului în care nu citiţi complet întrebarea. Timpul acordat este suficient de lung 🙂

La aceasta se adaugă predarea unui portofoliu de fotografii care constă într-o colecţie de 20 de imagini încadrate în 4 teme, deci 5 imagini în fiecare.
Veţi avea susţinerea lectorului în selectarea imaginilor pentru examen.

Pentru participarea la examen este necesară minim deţinerea unei diplome de Bacalaureat.

Ce subiecte se discută la grupa de seară a Cursului Foto Acreditat ?

  • Introducere, Teme și proiecte individuale;
  • Funcționarea aparatelor foto;
  • Manevrarea aparatului;
  • Expunerea corectă;
  • Diafragma și calitatea imaginii;
  • Profunzimea și separarea de fundal;
  • Timpul de expunere, redarea mișcării;
  • Sensibilitatea, Auto ISO, utilizare;
  • Modurile de expunere;
  • Relația Timp, Diafragmă, Sensibilitate;
  • Modurile de declanșare;
  • Metode de Focalizare;
  • Balansul de alb;
  • Obiectivele, tipuri și utilizare;
  • Aspectul imaginii;
  • Utilizarea Flash-ului;
  • Close-up și macrofotografie;
  • Flash-uri laterale, comanda la distanță;
  • Portrete lumină disponibilă, blende, flash;
  • Compoziție fotografică;
  • Portrete cu flash-uri laterale;
  • Filtre foto;
  • Ministudioul transportabil;
  • Fotografia de produs;
  • Fotografia de călătorie, peisaj;
  • Arhitectură, interioare, industrie;
  • Peisaje cu stele, Lună;
  • Nocturne citadine;
  • Fotografie de acțiune și evenimente;
  • Evenimente pentru companii;
  • Bazele prelucrării imaginilor;

Mai am întrebări:

Pentru orice alte detalii vă rog să mă contactaţi.
Vă invit și să participaţi la grupul nostru de discuţii de pe Facebook, Curs foto cu Radu Grozescu.


Ebook-uri foto:

RaduGrozescu-ro Ebooks foto

Cursuri de fotografie acreditate:


Webinare foto gratuite:

Webinare foto gratuite

Comentarii de la participanţii la Curs foto acreditat grupa de seară:

A.C.: O experienta exceptionala. Cursul este foarte bine structurat, materialele furnizate sunt de foarte buna calitate – mergand gradual de la o privire de ansamblu la detaliu. Se prezinta nu doar tehnica fotografica, dar si echipamente si tipuri de echipamente care pot servi diferitele nevoi si preferinte. Fiecare concept teoretic este exemplificat pe mai multe tipuri de aparate foto, obiective, flash-uri, etc. Insa valoarea cursului este data de instructor – domnul Radu Grozescu este carismatic, transmite pasiune pentru fotografia ca arta, o simplifica si face idei complicate accesibile chiar si incepatorilor. Ritmul este alert intr-un mod care arata respect fata de cursanti – fiecare minut este valorificat. Se respecta orele de incepere, pauzele si ora de terminare a sedintei. La final de curs am simtit ca as mai fi putut invata de la domnul Grozescu – insa fotografia se poate invata toata viata :). Simt ca am acum suficient de multe informatii si cunostinte tehnice sa explorez pe cont propriu si sa inteleg de ce o fotografie a iesit bine sau nu foarte bine.

Leo D.: Recomand cu multa incredere. Un curs care pentru mine (un amator familiarizat cu aparatura) a acoperit astetaprile, de la notiuni de baza la chestiuni mai avansate dar pragmatice (recomandari/reguli care sa faca postprocesarea pe cat posibil “usoara”/minima), pregatirea scenei, lumini in diverse situatii, sfaturi pentru prinderea/exploatarea oportunitatilor. Materialul care insoteste cursul este consistent, dar concis, si datorita faptului ca foloseste imagini din prezentarea “live”, ajuta la amintirea unor comentarii, adaugiri, mentiuni, raspunsuri din timpul prezentarii. Prezentarea e placuta, cursantii pot pune intrebari si primesc raspunsuri. Fiecare intalnire, pentru 3 ore (cu pauze de 10 minute la fiecare ora) la final de zi lucratoare, mie mi-a parut agreabila, si cred ca asa vor parea oricui cu interes in aceasta disciplina. Astazi am dat examenul final si a mers struna! Multumesc d-lui profesor Radu Grozescu.

George: Un curs desăvârșit. Încep prin a-i mulțumi Dl. Radu Grozescu pentru atitudinea și expertiza, cât și pentru disponibilitatea dânsului de a ne ajuta cu răspunsuri cât mai pe înțelesul tuturor la întrebările noastre. Cursul este unul care te face să înțelegi fotografia în esența sa. Este structurat de așa natură să se adreseze deopotrivă celor ce abia descoperă tainele fotografiei, cât și celor ce sunt la un anumit nivel de cunoștințe. Per total, un curs ce merită fiecare bănuț.

Alexandru: Excelent! Numai cuvinte de lauda pot aduce domnului Radu Grozescu. Are raspuns la orice intrebare legata de fotografie, si modul in care dansul preda este bine structurat si pe intelesul tuturor. Recomand pentru incepatori!

Doina: Am primit cadou acest curs din partea familiei mele stiind pasiunea mea pentru fotografie. Mi-am zis ca voi invata cam tot ce trebuie despre fotografie ca la orice ce curs. Dar dupa prima zi de curs am constatat ca este o incantare sa il ascult pe domnul profesor Radu Grozescu vorbind despre tehnica fotografica cu foarte mare pasiune si usurinta, facandu-ma sa revin de fiecare data la orele de curs cu cea mai mare placere si interes. Cursul a fost complet, usor de asimilat chiar din timpul orele de curs, foarte profesionist , cu exemplificari practice intr-un cadru relaxat dar de studiu intens. Cand s-a terminat chiar am simtit lipsa orelor petrecute la acest curs.

Gabriel R.: Cea mai buna investitie. Am venit la acest curs, dupa ce anterior am fost si la cel pentru incepatorii cu aparate Nikon. Cursul este foarte bine structurat, dar si mai important, foarte bine explicat, mai ales pentru cei nepasionati de matematica si fizica, notiunile complicate fiind explicate pe “romaneste”. Nicio intrebare nu ramane fara raspuns, tot ce se preda, se si exemplifica practic, iar mai departe tine de fiecare in parte sa exerseze dupa curs. Recomand cursantilor sa puna intrebari, chiar daca se gasesc si “inteligenti” care au tendinta sa se amuze de intrebare, desi poate nici ei nu stapaneau subiectul, asta tine de mentalitatea fiecaruia, oricum, domnul Grozescu trateaza cu seriozitate nelamuririle si incurajeaza discutiile interactive, nu are stilul rigid din care nimeni nu e alege cu nimic, in afara de diploma. Mi-a parut rau ca s-a terminat cursul, dar domnul Grozescu este disponibil mereu pe pagina sa de pe facebook.

Alexandru: Recomand acest curs tuturor pasionatilor de fotografie atat celor avansati (cei care castiga bani din fotografie) cat si incepatorilor (care acum isi achizitioneaza primul aparat foto). Desi traim intr-o era in care informatia este disponibila la tot pasul (internet) acest curs este structurat astfel incat sa acopere de la nivelul cel mai elementar pana la tehnici avansate de fotografie, reusind sa inoculeze incepatorilor principiile de baza intr-o evolutie corecta iar avansatii se pot bucura de sedimentarea/confirmarea cunostintelor acumulate in meseria de fotograf. Cinci stele si pentru domnul profesor Grozescu care este pregatit in orice moment sa clarifice eventualele nelamuri ale cursantilor atat teoretic dar mai ales practic.

Ionuț: Un curs foarte util. A fost o plăcere deosebită sa particip la cursul susținut de domnul Radu Grozescu. Am învățat foarte multe lucruri utile intr-un mod plăcut și relaxat. Recomand cu toată încrederea!

Catalin: O experiență foarte frumoasa și utila. Acest curs pentru mine a fost un mare pas în acest domeniu, cu toate ca aveam câteva idei despre fotografie aici am reușit să aprofundez și sa înțeleg foarte multe despre fotografie și tehnica fotografică. Bonus, se leagă multe prietenii cu oameni super.

5 thoughts on “Curs foto acreditat grupa de seară

  1. Chirca Andrei

    Un curs de nota 10. Mi-a placut cum a fost prezentata informatia, interactiunea cu elevii, raspunsul la anumite intrebari. Am aflat o gramada de lucruri si locuri noi. Recomand cu mare drag.

  2. Bogdan Bogdan

    Am participat la Cursul de Fotografie mai multi ani in urma. Grupa de seara. Aveam evenimente NBC. Am venit aici initial pentru diplomă acreditată, dar am inteles mai tarziu ca am facut cea mai buna investitie. Radu Grozescu a reusit sa-mi deschida toate fisierile, sa inteleg unde gresesc, sa fac mult mai usor si sa nu pierd timpul pretios in ziua nuntii… Dupa mine este cel mai puternic si explicit dascal in domeniul fotografiei, aparatului foto. RECOMAND CU CEA MAI MARE INCREDERE. Investiti in cunostintele voastre din surese corecte, e greu sa repari greselile facute din obisnuinta. Incercati sa nu le faceti, studiind.

  3. Adina Popescu

    Am participat la Cursul de Fotografie al domnului Radu Grozescu, grupa de seară, susținut cu mult profesionalism, lejeritate și umor.
    Cursul este util în egală măsură celor care sunt la început, dar și avansatilor, întrucât sistematizeaza toate noțiunile teoretice din fotografie și le îmbină cu demonstrații practice, în final rezultând o bază foarte bună pentru practica individuală.
    Dialogurile și întrebările au fost incurajate de domnul profesor!
    Prin atitudinea dumnealui, întotdeauna atmosfera a fost relaxată și competitivă în același timp.
    Mi-au plăcut și colegii, oameni pasionați și deschiși către perfecționare!
    Se creează un sentiment de apartenență la o comunitate frumoasă, care din fericire continuă pe pagina de Facebook!
    Recomand acest curs din toată inima.

  4. Cristian Tugurel

    Am urmat cursul acum ceva ani, insa desi am mai participat la alte cursuri tinute de companii cu renume, l-as mai relua o data. .. Nu exista intrebare prea copilareasca, prea eronata sau prea la subiect la care sa nu primiti raspuns cu subiect si predicat, insotit de demo, totul la un nivel de decenta de invidiat… (cel putin eu as vrea sa am calmul dlui Grozescu 🙂 )

    Daca nu ati facut un curs de tehnica foto, vi-l recomand 1000%. Or sa fie singurii bani platiti pe care nu ii veti regreta, in domeniul acesta.. .

  5. Cristiana

    Foarte faina experienta, chiar si in timp de pandemie! Am aflat multe lucruri interesenta despre tehnica fotografica, tips&tricks-uri utile si bonus, cateva locuri cu peisaje superbe.

Comments are closed.